Bahan-bahan :
Ikan keli 3 ekor saiz besar
(Seekor dikerat tiga)
Cili merah 4 biji- dikisar
Bawang merah 5 ulas- dikisar
Bawang putih 2 ulas- dikisar
Sos cili
Air asam jawa
Garam
Cara memasak :
Ikan keli dilumur garam dan kunyit, goreng dan ketepikan.
Tumis bahan kisar sehingga naik bau.
Tumis sehingga garing sedikit.
Masukkan sos cili dan air asam jawa.
Masak agak lama sedikit. Masukkan sedikit garam. ( Jangan banyak sebab ikan keli dah dilumur garam kunyit)
Masukkan ikan keli yang telah siap digoreng. Gaul rata.
Padamkan api dan sedia dihidangkan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ceritaku
Kulit Cerah dan Berseri Dengan Produk Cosmoderm
Entry kali ini penulis ingin kongsikan isi hati yang telah jatuh cinta... huhuhu...dup dap dup dap hahaha... Bukan jatuh cinta kat oran...
-
Susu adalah makanan utama bagi bayi yang sedang membesar. Tanpa susu, tumbesaran bayi terbantut kerana banyak zat- zat yang diperlukan oleh...
-
Ini adalah iklan tidak berbayar. Penulis hanya ingin berkongsi cerita mengenai keberkesanan serum yang penulis guna. Penulis sebenarnya ...
-
Sudah lama simpan hasrat nak buat tart nenas sendiri. Akhirnya berjaya juga. Ingatkan susah tapi sebenarnya takde sesusah yang aku bayangkan...
No comments:
Post a Comment